Το γυμνάσιό μας

Στο σχολείο μας πρωταρχικό ρόλο έχει ο μαθητής

Στο σχολείο μας πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα έχει ο μαθητής. Το εμπλουτισμένο πρόγραμμα μας, πάντα σε συνεργασία με το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας, αποσκοπεί στην αποτελεσματική και σφαιρική μάθηση. Συνεχίζοντας στο μοτίβο του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, βασιζόμενοι πάνω στις ίδιες αρχές, θέλουμε ο μαθητής να μεγαλώσει και να γίνει ένας υπεύθυνος πολίτης, ένας πολίτης του κόσμου αλλά και ένας πολίτης του τόπου του, του νησιού του, της Μυκόνου.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μετατρέψαμε την διδακτική αίθουσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τον μαθητή όπου βιωματικά και διαθεματικά θα εμβαθύνει στην γνώση και θα μπορέσει να αναπτύξει τις δεξιότητες του, με την βοήθεια των άριστα καταρτισμένων εκπαιδευτικών μας.

Πρόγραμμα
Σπουδών

Πρόγραμμα Σπουδών

• Προβλεπόμενο πρόγραμμα Υπουργείου Παιδείας
• Πρόσθετες ώρες σε μαθηματικά και γλώσσα
• Κριτήρια εμπέδωσης σε γλώσσα και μαθηματικά
• Επαναληπτικά διαγωνίσματα
• Προετοιμασία για την επόμενη ημέρα (προαιρετική)
• Αγγλικά 3 ώρες/εβδομάδα
• Γαλλικά 3 ώρες/εβδομάδα
• Έξτρα πρόγραμμα προετοιμασίας για ξενόγλωσσα πτυχία
• Έξτρα πρόγραμμα προετοιμασίας για πιστοποίηση στους Η/Υ
• Εκδηλώσεις και προβολές
• Τοπική ιστορία

Ξένες Γλώσσες

Αγγλικά

Στο σχολείο μας, θέτουμε τις βάσεις για τις ξένες γλώσσες από την προσχολική ηλικία. Στο Γυμνάσιο, ο μαθητής, είναι προετοιμασμένος να πάρει μέρος σε εξετάσεις διεθνών θεσμών και να δοκιμάσει τις δυνατότητες του.

Τα αγγλικά, διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα, 3 φορές την εβδομάδα. Στόχος στις ξένες γλώσσες είναι ο μαθητής να κατακτήσει την γλώσσα και να μπορεί να την χρησιμοποιήσει ως ένα ακόμη εργαλείο στην ζωή του αργότερα. Εκτός από το βασικό τμήμα των Αγγλικών, λειτουργεί και φροντιστηριακό τμήμα προετοιμασίας πτυχίων το οποίο αποτελείτε από μαθητές όλης της βαθμίδας του Γυμνασίου.  Η διαδικασία των εξετάσεων ξεκινάει από το δημοτικό με τα πρώτα πτυχία εμπέδωσης γνώσεων να πραγματοποιούνται στην Ε’ και ΣΤ΄ δημοτικού. Στη βαθμίδα του γυμνασίου προχωράμε πλέον σε πτυχία κατάκτησης της γλώσσας.

Γαλλικά

Τα γαλλικά στο σχολείο  μας ξεκινάνε στην Τετάρτη δημοτικού.  Πάντα με γνώμονα την καλλιέργεια της αγάπης για την γλώσσα, ξεκινάει το ταξίδι στον κόσμο των γαλλικών. Στόχος είναι ο μαθητής να εξοικειωθεί με την γλώσσα και να μπορεί να την χειρίζεται με άνεση. Και στο μάθημα των γαλλικών οι μαθητές ξεκινούν από μικρή ηλικία την εμπειρία των εξετάσεων ώστε να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους αλλά και να εξοικειωθούν  με την διαδικασία της εξέτασης. Οι πρώτες εξετάσεις πραγματοποιούνται στις τάξεις του δημοτικού και συνεχίζουν στη βαθμίδα του γυμνασίου.

Προετοιμασία

Στο γυμνάσιο δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος, να παραμείνουν στο σχολείο ώστε να προετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα.

Εκείνη την ώρα οι μαθητές μπορούν να επιλύσουν τυχόν απορίες τους αλλά και να δουλέψουν ατομικά τις λύσεις των ασκήσεων που έχουν για το σπίτι.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της προετοιμασίας είναι προαιρετική.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού
ή για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.