Το γυμνάσιό μας

Στο σχολείο μας πρωταρχικό ρόλο έχει ο μαθητής

Στο σχολείο μας πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα έχει ο μαθητής. Το εμπλουτισμένο πρόγραμμα μας, πάντα σε συνεργασία με το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας, αποσκοπεί στην αποτελεσματική και σφαιρική μάθηση. Συνεχίζοντας στο μοτίβο του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, βασιζόμενοι πάνω στις ίδιες αρχές, θέλουμε ο μαθητής να μεγαλώσει και να γίνει ένας υπεύθυνος πολίτης, ένας πολίτης του κόσμου αλλά και ένας πολίτης του τόπου του, του νησιού του, της Μυκόνου.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μετατρέψαμε την διδακτική αίθουσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τον μαθητή όπου βιωματικά και διαθεματικά θα εμβαθύνει στην γνώση και θα μπορέσει να αναπτύξει τις δεξιότητες του, με την βοήθεια των άριστα καταρτισμένων εκπαιδευτικών μας. 

Ακαδημαϊκή Αριστεία

Προσπαθούμε για ακαδημαϊκή αριστεία και προσφέρουμε ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών που σχεδιάζεται για να καλύπτει τις διάφορες ανάγκες και ενδιαφέροντα των μαθητών μας. Οι εκπαιδευτικοί μας προσπαθούν μέσω της διδασκαλίας τους και της καθημερινότητας να προωθούν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη διαρκή αγάπη για τη μάθηση. Το βασικό πρόγραμμα του σχολείου αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των βασικών επιστημών και διάφορων επιλογών που επιτρέπουν στους μαθητές να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να προετοιμαστούν για το μέλλον τους.

Ολιστική Ανάπτυξη

 Στη Σύγχρονη Παιδεία, αναγνωρίζουμε τη σημασία της ολιστικής ανάπτυξης. Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να συμμετέχουν σε ποικίλες εξωσχολικές δραστηριότητες, ομάδες και αθλητικές δραστηριότητες. Αυτές οι ευκαιρίες τους επιτρέπουν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αναπτύξουν δεξιότητες ηγεσίας και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, δημιουργώντας παράλληλα διαρκείς φιλίες και αναμνήσεις. Επίσης, τονίζουμε τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ενθαρρύνοντας τους μαθητές μας να συμβάλουν και να έχουν θετική επίδραση στην κοινωνία.

Υποστηρικτικό Περιβάλλον

Κατανοούμε ότι κάθε μαθητής είναι μοναδικός, με δικές του δυνατότητες, ενδιαφέροντα και προκλήσεις. Η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας δεσμεύεται να παρέχει ατομική καθοδήγηση και υποστήριξη για να διασφαλίσει ότι κάθε μαθητής αναπτύσσεται θετικά. Από τη συμβουλευτική για πανεπιστήμιο και την επαγγελματική επιλογή μέχρι την ακαδημαϊκή υποστήριξη και την συναισθηματική ευεξία, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τους μαθητές μας και να τους βοηθήσουμε να πλοηγηθούν με αυτοπεποίθηση τα χρόνια παραμονής τους στο Γυμνάσιο.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις

Το σχολείο μας διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις με ευνοϊκό περιβάλλον για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη. Από καλά εξοπλισμένες αίθουσες μαθήματος και εργαστήρια μέχρι μια σύγχρονη βιβλιοθήκη και τεχνολογικούς πόρους, προσπαθούμε να παρέχουμε στους μαθητές μας τα εργαλεία που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν στον 21ο αιώνα.

Συμμετοχή Γονέων και Κοινότητας

Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ του σχολείου, των γονέων και της κοινότητας. Ενθαρρύνουμε την ενεργό συμμετοχή των γονέων μέσω της τακτικής επικοινωνίας, τις συναντήσεις γονέων και κηδεμόνων και διάφορων εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με την κοινότητα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σημαντικές συνδέσεις που ενισχύουν την εκπαιδευτική εμπειρία συνολικά.

Πρόγραμμα
Σπουδών

Πρόγραμμα Σπουδών

• Προβλεπόμενο πρόγραμμα Υπουργείου Παιδείας
• Πρόσθετες ώρες σε μαθηματικά και γλώσσα
• Κριτήρια εμπέδωσης σε γλώσσα και μαθηματικά
• Επαναληπτικά διαγωνίσματα
• Προετοιμασία για την επόμενη ημέρα (προαιρετική)
• Αγγλικά 3 ώρες/εβδομάδα
• Γαλλικά 3 ώρες/εβδομάδα
• Έξτρα πρόγραμμα προετοιμασίας για ξενόγλωσσα πτυχία
• Έξτρα πρόγραμμα προετοιμασίας για πιστοποίηση στους Η/Υ
• Εκδηλώσεις και προβολές
• Τοπική ιστορία

Ξένες Γλώσσες

Αγγλικά

Στο σχολείο μας, θέτουμε τις βάσεις για τις ξένες γλώσσες από την προσχολική ηλικία. Στο Γυμνάσιο, ο μαθητής, είναι προετοιμασμένος να πάρει μέρος σε εξετάσεις διεθνών θεσμών και να δοκιμάσει τις δυνατότητες του.

Τα αγγλικά, διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα, 3 φορές την εβδομάδα. Στόχος στις ξένες γλώσσες είναι ο μαθητής να κατακτήσει την γλώσσα και να μπορεί να την χρησιμοποιήσει ως ένα ακόμη εργαλείο στην ζωή του αργότερα. Εκτός από το βασικό τμήμα των Αγγλικών, λειτουργεί και φροντιστηριακό τμήμα προετοιμασίας πτυχίων το οποίο αποτελείτε από μαθητές όλης της βαθμίδας του Γυμνασίου.  Η διαδικασία των εξετάσεων ξεκινάει από το δημοτικό με τα πρώτα πτυχία εμπέδωσης γνώσεων να πραγματοποιούνται στην Ε’ και ΣΤ΄ δημοτικού. Στη βαθμίδα του γυμνασίου προχωράμε πλέον σε πτυχία κατάκτησης της γλώσσας.

Γαλλικά

Τα γαλλικά στο σχολείο  μας ξεκινάνε στην Τετάρτη δημοτικού.  Πάντα με γνώμονα την καλλιέργεια της αγάπης για την γλώσσα, ξεκινάει το ταξίδι στον κόσμο των γαλλικών. Στόχος είναι ο μαθητής να εξοικειωθεί με την γλώσσα και να μπορεί να την χειρίζεται με άνεση. Και στο μάθημα των γαλλικών οι μαθητές ξεκινούν από μικρή ηλικία την εμπειρία των εξετάσεων ώστε να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους αλλά και να εξοικειωθούν  με την διαδικασία της εξέτασης. Οι πρώτες εξετάσεις πραγματοποιούνται στις τάξεις του δημοτικού και συνεχίζουν στη βαθμίδα του γυμνασίου.

Προετοιμασία

Στο γυμνάσιο δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος, να παραμείνουν στο σχολείο ώστε να προετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα.

Εκείνη την ώρα οι μαθητές μπορούν να επιλύσουν τυχόν απορίες τους αλλά και να δουλέψουν ατομικά τις λύσεις των ασκήσεων που έχουν για το σπίτι.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της προετοιμασίας είναι προαιρετική.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού
ή για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

Επιπλέον πληροφορίες

Επιπλέον πληροφορίες

Ισορροπημένη Ψυχοσωματική Διάπλαση

Η συναισθηματική ωρίμανση, η εξοικείωση με το νέο κοινωνικό χώρο και η αποδοχή κανόνων ατομικής και ομαδικής συμπεριφοράς, καθώς επίσης και η ανάπτυξη των νοητικών δεξιοτήτων του νηπίου αποτελούν τους βασικούς μας στόχους. Με λίγα λόγια, προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε στα μικρά παιδιά εκείνες τις ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να ταξινομήσουν και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα, τα οποία αντλούν από το φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

 

Η σωματική διάπλαση των μαθητών/τριών μας αποτελεί επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσής μας. Με τη βοήθεια έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού και με ασκήσεις ψυχοκινητικής, βοηθάμε το νήπιο να γνωρίσει το σώμα του και τις δυνατότητές του, να ελέγχει και να συντονίζει καλύτερα τις κινήσεις του, αλλά και να εναρμονίζεται με το ρυθμό και τη μουσική.

Οικολογική Συνείδηση

Βάζοντας υψηλούς στόχους και θέλοντας να γίνουμε αρωγοί στην προσπάθεια μιας ευρύτερης κοινότητας με οικολογική συνείδηση, μέσα από καθημερινές πρακτικές και δράσεις ενισχύουμε το όραμα των ανθρώπων γύρω μας για ένα σχολείο «οικολογικό», που έχει ως στόχο από τη πιο μικρή ηλικία των παιδιών να τους καλλιεργήσει το αίσθημα της αγάπης και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

 

Για το λόγο αυτό:

 

  • Ανακυκλώνουμε πλαστικά καπάκια
  • Δημιουργούμε χειροτεχνίες καθημερινά από ανακυκλώσιμα υλικά
  • Παρασκευάζουμε βιολογικά σαπούνια
  • Κάνουμε εκστρατεία για την καθαριότητα του νηπιαγωγείου μας
  • Κατασκευάζουμε παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά
  • Συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς και εκστρατείες για την προστασία του περιβάλλοντος
  • Δημιουργούμε ταμπέλες για την εξοικονόμηση νερού αλλά και συμβουλών για προστασία του περιβάλλοντος και ανάρτηση τους σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και τουαλέτες


Άλλωστε, το σχολείο μας ανήκει στην οικογένεια των οικολογικών σχολείων (Eco Schools Europe) απο τον Σεπτέμβρη του 2018!

Επικοινωνία Γονέων

Το School Portal αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από το σχολείο μας για την καθημερινή σας ενημέρωση, τόσο για το σχολικό πρόγραμμα που υλοποιείται όσο και για τις ανακοινώσεις όλων των γεγονότων και δράσεων που λαμβάνουν χώρο στο σχολείο μας.

 

Καθημερινά θα μπορείτε να βλέπετε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του ημερήσιου σχολικού προγράμματος.

 

Επίσης, μέσω της διαδικτυακής αυτής πλατφόρμας δίπλα από το ημερήσιο πρόγραμμα που θα αναρτάται καθημερινά, μπορείτε να ενημερώνεστε για διάφορα γεγονότα από τις νηπιαγωγούς μας σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο (π.χ να φέρετε ένα ανακυκλώσιμο υλικό για να κατασκευάσουν κάτι με τα παιδιά της τάξης). Μέσω της πλατφόρμας στην επιλογή “e-mail” θα μπορείτε να επικοινωνήσετε και με τις αρμόδιες νηπιαγωγούς για οτιδήποτε σας απασχολεί.

 

Στην επιλογή “Διαιτολόγιο” θα μπορείτε να επιλέξετε εάν το παιδί σας επιθυμεί να φάει στο σχολείο μας συγκεκριμένες ημέρες του μήνα ή όλο το μήνα. Η πληροφορία αυτή αυτόματα στέλνεται στη γραμματεία, με σκοπό να υπολογιστεί ημερησίως η σωστή ποσότητα των μερίδων των παιδιών. Κάθε μήνα θα αναρτάται ένα καινούριο διαιτολόγιο.


Να σας επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι το School Portal αποτελεί το μοναδικό μέσο από το οποίο από την Α’ δημοτικού μέχρι και την Γ΄ λυκείου θα ενημερώνεστε για τα μαθήματα που θα έχουν τα παιδιά για την επόμενη μέρα.

Επικοινωνία Με τις Νηπιαγωγούς

Υπάρχουν τρεις προγραμματισμένες ατομικές συναντήσεις γονέων μέσα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (διάρκειας περίπου 15 λεπτών) κατά τις οποίες ενημερώνεστε για την πρόοδο των παιδιών.

 

Σε περίπτωση που προκύψει κάτι σημαντικό ή επείγον, μπορείτε να επικοινωνείτε µε τη γραμματεία του σχολείου µας, αφήνοντας το μήνυμά σας. Όταν θα κρίνεται από το σχολείο ασφαλές για τα παιδιά να αποχωρήσει η νηπιαγωγός από την τάξη της, θα επικοινωνεί μαζί σας το γρηγορότερο δυνατό. Αλλιώς τα μηνύματά σας θα τα αφήνετε στη γραμματεία µας και θα τα επικοινωνούμε στις τάξεις.

 

Την ώρα της προσέλευσης και της αποχώρησης των παιδιών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία ενημέρωση. Κατανοείτε ότι εκείνη τη στιγμή το σχολικό πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί εντελώς και αποσπώντας την προσοχή της νηπιαγωγού  αυτόματα τα παιδιά παραμένουν χωρίς επίβλεψη.