Σχολικές Διακρίσεις 2018-2019

Συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής:

i)Η ομάδα του δημοτικούκατατάχθηκε στις θέσεις μεταξύ 20 και 40.Επίσης, το δημοτικό στη ρομποτική κέρδισε:

• 2 o βραβείο για την μακέτα του έργου που παρουσίασαν

• Βραβείο αειφορίας , για την επιλογή του θέματος.

ii)H ομάδα του γυμνασίου κατέκτησε την 9η θέση.

Συμμετοχή της ταινίας μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης:

Στον 9 ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με την ταινία του “Λευκό Ρόδο”, κατακτώντας το 3 ο βραβείο καλύτερης ταινίας & στον 3ο μαθητικό λογοτεχνικό & καλλιτεχνικό διαγωνισμό του ΕΠΟΚ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος), κατακτώντας το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας.

Η ταινία εξιστορεί την ιστορία μιας νέας μαθήτριας που, καθώς επιθυμεί την αποδοχή των συμμαθητών της, έρχεται σε σύγκρουση με τα ιδανικά της.

Συμμετοχή στον 3ο μαθητικό λογοτεχνικό & καλλιτεχνικό διαγωνισμό του ΕΠΟΚ, στον οποίο: η μαθήτρια Μαριτίνα Δάντουτης της ΣΤ’ τάξης, κατέκτησε το 1ο βραβείο καλύτερου παραμυθιού Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικώς.

Η μαθήτρια Ιλιόνη Θεοδωροπούλου της Α’ γυμνασίου, κατέκτησε το 1ο βραβείο καλύτερου παραμυθιού Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικώς.

Συμμετοχή παιδιών της Στ’ τάξης στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2019 στον οποίο διακρίθηκαν οι μαθήτριες

Νταφούλη Νεφέλη, Νάνου Κατερίνα.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό μαθηματικών «Καγκουρό», όπου διακρίθηκαν:

από το Β2 η ΒΑΡΔΑΛΑΧΟΥ ΝΙΚΗ

από τη Γ ο ΣΙΦΟΥΝΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

και από τη Δ η ΗΛΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

Πέρα από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, στο σχολείο μας διαδραματίζονται καθημερινά πολλές δράσεις με σκοπό την ανάδειξη της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της ευαισθητοποίησης και της επαφής με την τοπική κοινωνία και ιστορία, όπως επικοινωνία μέσω αλληλογραφίας με άλλα σχολεία, περιβαλλοντικές δράσεις και πολλές βιωματικές δραστηριότητες.